streda 29. decembra 2010

Lietanie na Štefana...

...sa tento rok ne nekonalo. Všetci skalní sme sa zišli na letisku pri kapustnici a čaji s rumom, ale vonku nepríjemne fúkalo a bola hrozná zima. Náčelník zavelil že repete sa koná o týždeň 2. januára, tak verím že počasie sa umúdri. Chalani už majú nachystané hádzadielka a tí lenivejší aj RC akrobatíkov. Po Vianociach nasnežilo a vietor sa utíšil tak chodím trénovať ku mne na Horičku. Zima mojim starším baterkám akosi nesvedčí, poriadne neťahajú. Ale dal som ľahšiu vrtuľku, prepol na menšie výchylky a snažím sa lietať pomaly,presne a nízko...veď visieť už vie kade kto:-)

pondelok 20. decembra 2010

Horí LiPol horí...

...na našom DF prebieha vášnivá diskusia o "malých nekontrolovaných ohníkoch" obľúbených LiPoliek. Je mi jasné, že zahorieť môžu pri prúdovej záťaži, ale že aj "len tak" voľne uskladnené som moc neveril. Ale posledná publikovaná fotografia ma poriadne z neistila. Hľadal som ako minimalizovať škody pri skladovaní po prípadnom zahorení a vyriešil som to TAKTO. V poslednom čase baterky na lietanie prenášam v Lipol vrecúšku, ale moc to nefunguje, možno trochu ukľudňuje...

sobota 18. decembra 2010

Malá telovičňa, video....


Udrela poriadna zima a vonku sa akosi lietať nedá. Síce som sa raz pokúšal s Blastom na mojom pľace za domom, ale Lipolky po pár metroch chôdze aj vo vrecku vetrovky poriadne vychladli, už sa nechytili a na lietanie zostala len telocvičňa. Minulý týždeň som lietal denne, dokonca zopár dní aj dvojfázovo:-).( Asi niektorí vedia, že telocvičňa a priľahlé budovy sú mojim pracoviskom.) Takže skoro ráno pri pravidelnej káve občas dám dva lety a poobede pridám ešte tri, štyri...Potešili ma dve videá, ktoré pri jednom víkendovom lietaní sme natočili s Janom , sú zavesené na webe a mám súhlas ich sem priložiť.


Obe videá sú v pôvodnom rozlíšení nájdete na You Tube v Janovom konte.