utorok 4. augusta 2009

Dobre utajená akcia v Martine.


Priznám sa, neviem ako mám začať... na obrie modely u nás v Martine sa veľa ľudí tešilo, akcia bola avizovaná v modelárskom kalendári akcií. ALE: Akcia na verejnosti nebola vôbec prezentovaná,sám som nemal informácie, týždeň pred konaním ma ubezpečili, že sa bude lietať...Až v nedeľu som zistil že to bo SPRÁVNE. Bez irónie, je dobré že prišli, len ľudia čo sa vedia na letisku správať primerane okolnostiam. Dlhoročné problémy s majiteľom časti letiska vyvrcholili počas programu: Majiteľ "trávy" fyzicky bránil RC pilotom v lietaní, verbálne nadával osobám na ploche a dožadoval sa vymedzenia vzdušného priestoru... Jaro diplomaticky dokázal atmosféru udržať v medziach únosnosti, v oficiálnom programe niektoré modely nevzlietli, ich majitelia rozumne prehodnotili mieru rizika. Nakoniec sa nič vážne nestalo, (diváci nič nepostrehli). Nakoniec prišla aj verejnoprávna televízia, v hlavných správach pripomenula divákom "lietajúce TÁTOŠE":-( Naši český priatelia boli v šoku... čo za rozprávkové bytosti to boli na u nás letisku). Až večer mi to došlo, že keby sa niečo stalo tak sme známi na celej Zemeguli za pár hodín...UFF.
Ako Jendo napísal do Internetu:
Čo bolo to bolo, dobre bolo.
Zopár fotiek som priložil na web do Picasy

Ivo s Jendom zverejnili tiež svoje fotografie tutok...

Veeeľa nofotil Dušan tu:
A všetci naši kamaráti sa tam nájdu.

3 komentáre:

Anonymný povedal(a)...

To je niečo neskutočné tá naša slovenská mentalita.Taká super akcia po prevé:mizerne spropagovaná a podruhé:problémy s majitelmi pozemkov.Ale kto chce námahu si dá a informácie si zoženie.

Vojto Stupák povedal(a)...

Veľmi rád vysvetlím... ale neviem komu:
Vojto

lubo povedal(a)...

Ahoj,
podľa môjho názoru bola táto akcia typicky " Martinská ". Pekné počasie, pekné letisko, dobrú náladu šíriaci Jaro a 501-čka....no, čo viac si účastník môže priať.
Kiež by to tak vydržalo naveky a mali sme sa kde stretávať. Všetkým, čo sa pričinili o zorganizovanie tejto akcie patrí vďaka.
lh